SVI PUTEVI VODE U RIM: A Rimljanka ga je odvela DO VRHUNCA!

rim

Rim je lep grad, morao je da se složi sa svakom osobom koja je posetila ovaj grad. Ipak, njega nisu očarali antički lokaliteti niti urbane legende. Nego ona. Rimljanka.

Sreo ju je blizu Panteona, u poslastičarnici poznatoj po najboljim sladoledima u Rimu, ako ne i u Italiji ili čak svetu. Sedela je u bašti i posmatrala prolaznike. Sa izvesnom dozom gađenja bacala je pogled na turiste okićene najnovijim fotoaparatima koji su nemilosrdno škljocali po njenom gradu. Spazila ga je istog trena jer se razlikovao od njih. Odeven u lanene pantalone i košulju, nosio je samo naočare za sunce, zadenute u džep. Bilo je nečeg turističkog u njemu, ali nije predstavljao kliše i to joj je prijalo. Sačekala ga je da naruči i sa odobravanjem je osmotrila kornet ispunjen kuglama sladoleda od jagode i limuna. Samo mu je nehajno klimnula i ustala. Kao da je znao šta će se desiti, pošao je za njom.

Hodali su dugo, baš dugo. Činilo mu se da su dospeli do Sicilije, ali nije se umorio. Koji bi se zdrav i normalan muškarac umorio hodajući za ženom u tananoj lepršavoj letnjoj suknji koja joj je jedva dosezala do kolena. Sve i da je poželeo da zaspi u nekom trenu, bio je siguran da bi ga razbudile njene visoke potpetice koje su samouvereno dobovale po rimskoj kaldrmi.

PROČITAJ I OVO: VEZANA I ZADOVOLJ(E)NA: Samo je On znao da je oživi !

Došli su do Koloseuma i ona se osvrnula i uhvatila ga za ruku. Kao da su već godinama par, njena ruka je tako lepo izgledala u njegovoj. Mahnula je veselo momku koji je, obučen kao gladijator, pozirao ispred ove turističke atrakcije. Povela ga je ka zidinama i rukom mu pokazala da požure.

Jedan uski hodnik, drugi, treći, peti… Zavlačili su se duboko u Koloseum i morao je i samom sebi da prizna da ga je bilo strah. Slušao je mnogo priča o podzemnim tunelima kojima je vladala neka druga Italija.

Dovela ga je do uskog i strmog niza stepeništa i progurala se ispred njega. Ni sam nije znao kako je uspeo da se popne gledajući te osunčane vitke noge koje su se pentrale pred njim.

Našli su se na samom vrhu urušenog Koloseuma, tamo odakle su videli sve i gde nikako nisu mogli da budu viđeni.

Uživao je u pogledu, sve dok nije osetio da mu Rimljanka laganim pokretima raskopčava pantalone. Stala je ispred njega i lako se oslonila zadnjicom na antičke zidine. Nije ni bio svestan kako se već sledećeg trena ceo našao u njoj, ali jedno je znao zasigurno – Rim je bio prokleto lep grad.

zaviri.net
Foto: Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)