NEKA SE JAVI MUŠKARAC SREDNJIH GODINA IZ GRUPE ZA DRUŽENJE…

S njima je razgovarala o dijagnozi i lečenju.

“Malo mi je poraslo samopouzdanje i ne osećam se slomljeno kao nekad. Sad možemo normalno da imamo odnose dvaput nedeljno, pa se osećam manje krivom i ne želim da sprečim Seana u tome da radi nešto šta želi”,  kaže Kendra.

Smatra kako joj je terapija koju je otkrila u Fejsbuk grupi pomogla, a sastoji se od vežbi za karlično dno koje pomažu pri istezanju vaginalnih mišića, a uspela je i s pojasom za istezanje.

“Znala sam da je ovakva terapija opcija za mene i već je odavno o tome trebalo o tome da razmišlja, ali nisam imala pojma šta da očekujem. Kad sam se uključila u grupu podrške, stotine žena koje su već bile na toj terapiji podelile su sa mnom svoja iskustva i to me nateralo da nešto poduzmem. Uspele su otkloniti strah od nepoznatog”,  kaže ona.

Vežbe za karlično dno radi tokom pet dana u nedelji, te redovno posećuje fizioterapeute.

“Uspela sam da vratim kontrolu i smanjim osećaj izgubljenosti – ispričala je.

Kendra smatra kako postoje mnoge žene koje pate kao što je patila i ona, a svoje stanje ne shvataju dovoljno ozbiljno ili ih čak medicinski stručnjaci ne doživljavaju ozbiljno.

“Mnoge žene same sebi postavljaju dijagnozu jer im lekar kaže da preteruju. Po mom iskustvu, fizioterapeuti, čini se, ipak znaju puno više o ovom problemu koji je prevelik da ga ne biste pokušavali rešiti – kazala je.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*