(FOTO) ISPOVEST: Mislila sam da ću imati najbolju svekrvu i da neću imati tih problema…

Tog subotnjeg dana, raspoloženje mi je konstantno variralo. S obzirom da sam bila na godišnjem odmoru, na moru u Crnoj Gori, mislila sam da bi trebalo da budem i više nego dobro raspoložena jer su i svi ljudi oko mene bili sjajno raspoloženi. Primećivala sam to na njihovim licima i osmesima, koji su ih krasili. Odlučila sam da prošetam, da istražim kraj koji sam posetila, a uzgred i da popijem kafu uz popodnevnu cigaretu.

Krenula sam putem kojim do tada nikada nisam išla. Izašla sam na plažu, šljunkovitu i suncem okupanu, sasvim izolovanu. Negde na samom kraju te plaže, spazila sam jedan lokal i krenula ka njemu. Bilo je podne, ali sam kada sam se približila lokalu, videla natpis na vratima_”ZATVORENO”. Okrenula sam se i bila spremna da krenem, kad mi je neko pokucao. Bio je to čovek tamne pute, u beloj košulji na kojoj je upravo zavrtao rukave. Na osnovu uniforme, koja je ukjučivala belu košulju, crne pantalone i istobojne cipele, zaključih da je konobar, a možda čak i vlasnik, tog malog, zabačenog lokala. -“Dobar dan lijepa gospođo, mi sada otvorili. Navratite.”-rekao je sa osmehom, pozivajući me unutra. Klimnula sam glavom, pomalo iznenađena, mada ni sama nisam znala zašto. Sam ambijent je bio prijatan, a prostor izuzetno mali i skučen. Odabrah sto u uglu, tamo je svetlo bilo najzastupljenije. Odmah me je pitao šta ću da popijem, rekoh mu da želim kafu i nehotice napomenuh da me malo glava boli. -“To vam je od sunca. Jako je u ovo doba dana.” -“Svakako jeste, ali ne mogu više da sedim u onom hotelu.” -“Letujete sami?” Zastala sam pre nego što sam išta odgovorila. Zaista sam letovala sama, ali da li da mu kažem to? -“Izvinite ako sam suviše direktan.”- rekao je pre mog odgovara, a ja sam se odmah nadovezala- “Ne, u redu je. Da, letujem sama. Muž je ostao u Beogradu.”

Doneo mi je kafu,sa dve vrste ratluka i malo šećera. A uz to i crvenu tečnost, koja je mirisala na neko voće. Ni dan danas ne znam na koje. -“Šta je ovo?” -“Proizvod koji sami proizvodimo. Nešto poput likera. Unutra ima dosta voća, uključujući i malinu i kupinu.” Probala sam i dopalo mi se. Imalo je sladak ukus i bilo je veoma pitko.

NASTAVITE ČITATI NA NAREDNOJ STRANICI —–>

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)